Najmlađi borac na platnom spisku zaslužnih boraca za odbranu grada Sarajeva danas slavi treći rođendan. Veliku zabavu povodom ovog sretnog dana organizovala su mnogobrojna udruženja za zaštitu prava boraca, koja su se na konkursu za dodjelu nenamjenskih sredstava koji je imalo Ministarstvo za boračka pitanja Federacije Bosne i Hercegovine.

“Mi smo presretni što smo imali priliku da obradujemo našeg mladog borca koji je čak i u periodu rata imao hrabrost i želju da se bori na pravoj strani i za prave vrijednosti. Njegova žrtva treba da služi svima nama kao primjer kako je to kad neko istinski vjeruje u ideju. Ako Bog da, kad malo poraste, možda nam postane i predsjednik nekog našeg udruženja ili možda čak i ministar, ako bude prilike. Ipak ta vrsta žrtve, rada i truda ne smije da prođe nezapaženo. Drago nam je što smo uspjeli da napravimo ovako fin dernek gdje je bilo i janjadi, ali i gudački orkestar, i Hanka i Ceca, a djeca su imala priliku da gledaju maskote i da se igraju u jednokratno izgrađenom parku za ovu priliku. Nadamo se da ćemo i sljedeće godine, kada naš Amir napuni četiri godine, ponovo organizovati ovakvo druženje, koje je super izgovor da se djeca podruže, a roditelji razgovaraju o dnevno-političkim novostima uz malo pivceta i janjeta” – izjavila je za naš portal predsjednica Udruženja boraca Senada Uhljebljena.

Najmlađi borac je za naš portal izjavio kako voli gleda Teletabise, jede čvrstu hranu i nedavno je počeo da kaki kao svi veliki dječaci.