Sindikat vlasnika prostora za bilborde u FBiH i društvo urbanih drvosječa postiglo je sporazum o uklanjanju svih stabala koja smetaju bilbordima. Ovaj sporazum donesen je uz posredstvo Vlade FBiH i programa podizanja svijesti o važnosti bilborda u bh. društvu. Kako saznajemo uklanjanje stabala počet će već početkom iduće godine.

“Vidimo mnogo primjera gdje krošnja drveta jednostavno zaklanja naše bilborde i oni samim time gube svoj svrhu. Tako da smo postigli ovaj dogovori i uklonit ćemo sva stabla koja budu smetala. Ja stvarno ne znam što se više to drveće sadi i čemu ono upošte služi. Samo smeta i zaklanja pogled. Vlada FBiH nam je pomogla jer im je to od interesa idu nam izbori, a svi znamo koliko para ode na plakate koji se nalaze na našim bilbordima. Sad bi sve to trebalo propasti zbog nekoliko stabala”, rekao je Meho Reklama, predsjednik sindikata vlasnika prostora za bilborde u FBiH.

Vlada FBiH odlučila je i sufinancirati rušenje stabala koje zaklanja pogled na bilborde. Kako će se cijeli proces odvijati objasnio nam je Sifet Motorka, predsjednik društva urbanih drvosječa.

Naše društvo čine visoko profesionalne drvosječe koje su se iz kojekakvih razloga doselile u grad. Imamo dosta iskustva i mi ćemo ta stabla posjeći tako da građani neće ni primijetit. Napravit ćemo kao da nikad nije bilo tu. Što se cijene tiče sve zavisi od broja stabala koje treba ukloniti i pristupačnosti terena na kojem se uklanja. Zahvaljujemo se Vladi FBiH što je baš nama dala povjerenje za ovaj posao”, rekao je gospodin Motorka.