Milorad Dodik jedan je od najstabilnijih političkih karika u BiH. Gospodin Dodik je na vlasti već preko dvadeset godina i u tom periodu njegova pozicija nije bila ozbiljnije ugrožavanja. Prema mišljenjima mnogih stručnjaka gospodina Dodika sa vlasti može skinuti samo ujedinjena opozicija u RS-u. Zbog toga je danas najavljeno deseto ljubilarno ujedinjenje opozicije u RS-u.

“To što taj čovjek radi više prelazi svaku mjeru. Nama Srbima je postalo neugodno kada vidimo šta on govori i koje poteze povlači. Nema smisla više jer šteti našem narodu. Obzirom da smo vidjeli da je niko od nas ne može samostalno pobijediti na izborima i uzeti mu vlast odlučili smo se kao opozicija ponovo ujediniti. Ovo će biti ljubilarno deseto ujedinjenje i nadam se da ćemo ovaj put uspjeti ostvariti svoj cilja, a to je uklanjanje gospodina Dodika sa političke scene”, rekao je Igor Crnadak, idejni tvorac desetog ujedinjenja opozicije RS-a.

Odmah nakon ove najave novog ujedinjenje opozicije u manjem bh. entitetu oglasio se i Milorad Dodik koji je ovom prilikom oštro kritikovao ponašanje opozicije.

“Oni su toliko bezobrazni da još jednom pokušavaju da sruše RS. To nema smisla nikakvog i moraju shvatiti jednom zauvijek da ih narod ne želi na vlasti. Dokazao sam više puta do sada da protiv mene nemaju šanse, a i kada imaju više glasova ja svojim kanalima sredim da ipak ja pobijedim. Mogu se oni ujedinjavati i po stoti put, ali od toga nema ništa kao ni svaki put do sada. Ja sam glavni baja u RS-u i hoću da to svi već jednom shvate”, oštro je poručio Milorad Dodik, predsjednik RS-a.