Načelnik općine vrednije od deset drugih općina u Bosni i Hercegovini, Nedžad Ajnadžić, pokazao je još jednom svoju veličinu i ljudsku notu kada je, inspirisan protestima koje radnici Agencije Poslovnost redovito prave budući da ne mogu da uđu na posao bez da pređu tri levela prepreka, poslao je radnicima mišiće za plivanje kako bi mogli da bez straha i brige ulaze na posao preko skele iznad korita rijeke miljacke.

“Drago mi je da sam mogao pomoći ovim ljudima kako se bar ne bi povrijedili na njihovom putu do posla. Naime, znate da je jedno od ustavom zagarantovanih prava naših građana svakako i pravo da bez ometanja uđu na svoja radna mjesta. Na ovaj način rizik od povreda prouzrokovanih penjanjem i ulaskom preko korita rijeke Miljacke zaista se smanjuje i generlano dovodi na minimum minimuma. Dok se ne riješi pitanje koji direktor ima jaču stranku iza sebe, odnosno ko je upravu u imovinskopravnom sporu, ovo je zaista jedino rješenje koje neće štetiti nikome. Ja sam svjestan da postoji dosta ljudi koji ne znaju plivati, a da je skela sagrađena iznad korita rijeke Miljacke zaista labava i nema smisla da se ljudima bar ne omogući da imaju plutače odnosno mišiće kada dolaze na posao za slučaj da su neplivači koji padnu u Miljacku. Nije ona duboka ali opet, nikad se ne zna i nikad ne možemo znati koja voda nas odnijeti može” – izjavio je za naš portal načelnik Općine Centar, Nedžad Ajnadžić.

Ajnadžić je na kraju razgovora dodao da se nada da će se ovog njegovog gesta sjetiti svi radnici Agencije Poslovnost kada u novembru budu izlazili na izbore.