Nakon ostavke Semira Efendića, Aljoše Čampare, ponuđene ostavke Fikreta Prevljaka, te ostavki Abdulaha Skake i Jasmina Terovića, sve dugogodišnjih stranačkih uzdanica, SDA je ostala sa samo jednim čovjekom na stranačkoj poziciji, a to je generalni sekretar Halid Genjac.

Kako navodi gospodin Genjac, njemu uopće nisu jasne ostavke ljudi na stranačkim pozicijama u SDA, kad je to još uvijek najjača stranka po rezultatima onda kad to Bakir Izetbegović prezentuje.

“Ne bih ja rekao da su to dobri potezi. Ja sam pregledao te rezultate i oni su dobri. Također, izašao je Bakir Izetbegović i rekao da smo mi izgubili u Sarajevu, ali dobili u Bosni i Hercegovini. To je tačno i ja njemu vjerujem. Stvarno ne vidim kako bi nekom bilo bolje u bilo kojoj drugoj stranci. Pa evo, pogledajte mene, ja sam u zastupnik u parlamentu od ‘96 i šta mi fali. Plata dobra, redovna, a nije težak posao. Uz to se pojavim dva puta godišnje u javnosti i dobro i jes’. Zaista osuđujem ove poteze i mislim da ti mladi momci treba da se ugledaju na mene i da dobro razmisle je li to njihova konačna odluka”, kaže Genjac.

Kako saznajemo, osim Genjca, u SDA do kraja bi mogli ostati još Sebija Izetbegović sa suprugom, te Haris Zahiragić.