Uprava fudbalskog kluba Željezničar je donijela revolucionarnu odluku u smjeru popravljanja poslovanja kluba.

Naime, od sljedeće sezone će se na ovom stadionu, umjesto fudbalskih utakmica, preći na kreiranje poljoprivrednih dobara, kako bi se finansijsko stanje u klubu popravilo.

“Nismo dobili licencu za evropska takmičenja i tu smo izgubili sigurno oko milion eura, kad se sve sabere. Kako bismo stigli taj gubitak, ja sam odlučio da se Grbavica iz sportskog poligona, prebaci u obradivo zemljište. Jer, ovako, kako god napravimo kalkulaciju, nije isplativo, ali nikako. Ovako lijepo zasadimo krompir, prodamo to, stignemo tu razliku, poplaćamo dugove, pa onda ćemo opet napraviti neku akciju izgradnje stadiona.”, rekao je šef stručnog štaba, Amar Osim.

Ono što su istakli iz kluba kao višestruko pozitivnu stvar vezanu za ovu odluku, jeste činjenica da će sami igrači da rade na sađenju, okopavanju i vađenju plodova, a sve kako ne bi izgubili formu za vrijeme ovog procesa.

“To će naravno igrači raditi. Jer to je odlična forma treninga. Jeste li vi ikad vidjeli nekog čovjeka sa sela koji se bavi zemljoradnjom da nije jak k’o zemlja? Naravno da niste. Eh tako ćemo da držimo formu igrača. Znači okopavanje svaki dan, vađenje i prenos do kupaca pješke. Pa nek vide kako da se nešto radi u životu, a ne samo da se ganja lopta. Sreća, za kupce se ne brinemo. Kod nas se jede baš mnogo krompira, pa će prodaja biti lak zadatak”, zaključuje Osim.