Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je na stadionu Grbavica u Sarajevu u devetom kolu grupe H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. dočekala reprezentaciju Belgije i izgubila utakmicu rezultatom 4:3. Tema komentarisanja velikih svjetskih medija bila je svakako i odlična uređenost nogometnog terena na Grbavici koji je predstavljao dodatni test za ove dvije velike europske momčadi. Kako navode iz Nogometnog saveza BiH teren je napravljen uz poštivanje najnovijih standarda i pravila ovog sporta gdje rupe i pokoji krompir koji viri iz zemlje nude igračima veći izazov tokom igre.

Nakon završetka utakmice, djeca koja su stajala u redu sa velikim reprezentativcima BiH i Belgije imala su zadatak da iskopaju ostatak krompira sa terena i isti spakuju u vreće.

“Pa dobro, momci su se dodavali i bilo je tu nekih finih golova, a ono što je najbitnije jeste da su djeca odradila svoj volonterski dio posla i iskopali ostatak krompira koji je reprezentacija sadila posljednje četiri godine tu. Ukoliko ste zainteresovani za kupovinu tog krompira javite se na faks Nogometnog saveza utorkom i srijedom od tri do četiri popodne i neko će vam sigurno u zakonskom roku od 30 dana odgovoriti” – izjavio je za naš portal aktuelni selektor bh. reprezentacije Mehmed Baždarević.