Nakon katastrofalnog poraza na izborima održana je sjednica Predsjedništva SDA. Svi članovi prije same sjednice, ali i u toku sjednice uputili su riječi utjehe svom predsjedniku. Članovi SDA na ovaj način su iskazali svoje veliko poštovanje prema gospodinu Izetbegoviću i pokazali da su usprkos porazu još uvijek uz njega.

“Vidjeli smo da je naš dragi predsjednik pao u neki behut i da mu nije nikako lako nakon ovih izbora. Organizirali smo se i uputili mu iskrene riječi utjehe koje zaslužuje nakon poraza na izborima. Svi članovi su učestvovali u riječima utjehe, a nakon nekih govora gospodin Izetbegović je pustio i poneku suzu. Ni nama nije bilo lako, ali poručujem svima da ćemo se vratiti jači nego ikad. Već na sljedećim izborima očekujemo pobjedu sa tristo hiljada glasova”, rekao je Haris Zahiragić, član SDA i organizator priredbe “riječi utjehe 2022”.

Gospodin Izetbegović nije krijo svoje oduševljenje ovim činom svojih podanika.

“Došao sam na sjednicu Predsjedništva poprilično utučen i moram reći da mi nije bilo nimalo lako. Sve je počelo normalno i onda odjednom su mi priredili iznenađenje. Počeli su sa motivacionim govorima i riječima utjehe. Svi su to govorili iz duše i vidjela se njihova ljubav prema meni. To me je moram vam priznati malo trgnulo i vratilo na pravi put. Neki govori su bili toliko emotivni da su mi suze krenule. Mislim da je ovo divan gest mojih članova koji su uvijek bili tu uz mene.”, rekao je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.

Članovi SDA su najavili da će ponavljati ovaj postupak sve dok gospodin Izetbegović ne izađe iz postizborne depresiju u koju je pao nakon poraza.