Ana S. je protekle sedmice položila svoj posljednji ispit na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu i odbrana završenog diplomskog rada je sve što ovu mladu djevojku dijeli od diplome i sigurnog mjesta na birou za zapošljavanje. Studentica je sve ispite na ovom zahtjevnom fakultetu položila u roku, te je pored njih aktivno bila uključena u Udruženje studenata elektrotehike – EESTEC i aktivno je volontirala u humanitarnim i drugim društvenim akcijama.

Naime, prošle sedmice su članovi porodice ovoj mladoj djevojci priredili zabavu iznenađenja povodom diplomiranja, a kao poklon su joj dali knjigu “Hiljadu savjeta kako se dobro udati prije 25”.

“Nek je ona meni, hvala Bogu, fino živa i zdrava, a hajd eto neka je i diplomirala, a sad nam je još ostalo da joj nađemo dobrog čovjeka da se s njim uzme i djecu fino da rodi i da mi budemo mirni. Znate kako je to, počnu komšije pričati da joj nešto fali, da je niko neće, pa bruka po mahali pukne. Ne valja za curu u njenim godinama da nije udata, znate kasnije bude i živčana i sve to. Elektrotehnika je muški posao, ne treba još da se ponaša kao muško kad je već htjela time da se bavi. A ja se nešto nadam da će se više kući i djeci okrenuti kad nađe muža”, izjavila je za naš portal Anina mama.

Ana nije htjela detaljnije komentarisati ovaj događaj, ali je kratko izjavila kako nema vremena za gluposti svoje familije i da ima prioritetnijih stvari kao što su pisanje diplomskog.

Nakon njene kratke izjave, porodica je odlučila da joj predloži stručnu pomoć, jer to što je rekla ih je mnogo nasekiralo.