U elitnom naselju Stup planirana je izgradnja novog naselja, koje će biti smješteno na krovovima već postojećih zgrada i planirano je da imaju 258 spratova s balkonima, koji će biti napravljeni tako blizu da ćete moći svakodnevno otići na kafu kod svog komšije iz zgrade preko puta vaše, ali da ne morate ići kroz stubište.

“Presretan sam što ću imati još komšija s kojima mogu zajedno da sušim veš, a vala možemo svaki dan i kafu da popijemo, bar jedno tri sprata naspram mene su mi dostupna. Nestaje stvarno prostora za doseljavanje u Sarajevo i izuzetno je bitno da se svaki mogući centimetar iskoristi. Super je isto tako kad bi se desilo, ne daj mi Bože, tipa poplave ili požara i komšije, a i hitna pomoć i vodoinstalateri mogu da pristupe zgradi s druge zgrade. Da ne govorimo o tome koliko smo blizu obaranja Ginisovog rekorda za najbolju upotrebu prostora i za izgradnju najfunkcionalnijih stambenih prostora na svijetu. Pa ni Japanci nam nisu ravni, mogu se oni redati do oblaka ipak neće biti pametni i dosjetljivi kao mi” – izjavio je za naš portal stanar Tibre Edin Neupućeni.

Tibrini neboderi predstavljaju pobjedu vrhunskog dizajna nad malograđanštinom, te su arhitekti ovih zdanja u Evropi, ali i u svijetu već dobili izvanredne pohvale za svoj trud i rad na ovom naselju. Naime, pored toga što je arhitektura odlična, a urbanističko planiranje besprijekorno, Tibra je dobila nagradu i za činjenicu da se nijedan stanar još uvijek nije ubio skokom s balkona, jer za isti nije imao mjesta.