Iz rukovodstva SDP-a su najavili opću invaziju na narednim izborima. 100 stranaka sastavljenih od bivših članova SDP-a, zadatak da ostale političke opcije baci u totalnu sjenu. Plan je jednostavan, masovnost će da preuzme dominaciju.

“Pokušavamo već dugo vremena pronaći modus, kako da konačno desničarima u Bosni i Hercegovini, tačnije u Federaciji stanemo u kraj. Pokušali smo sve, ali nije išlo. Svaki naš potez nas je doveo do toga da se neki članovi unutar partije pobune, te odu i formiraju zasebnu stranku. Sada smo odlučili tu nekadašnju slabost pretvoriti u moćno oružje, koje će nam pomoći da konačno preuzmemo sve bitne funkcije na svim nivoima”, rekao je Nermin Nikšić.

Inspirisan potezom Zlatka Lagumdžije, koji je formirao još jednu lijevu opciju, te osnivanjem Bosanskohercegovačkih socijaldemokrata, Nikšić je odlučio da ih ponovo sve pridobije, te konačno smiri sukobe unutar lijevog bloka.

“Cilj svih stranaka nastalih od otpadaka SDP-a je jasan. Ogromnim brojem kandidata na listovima i stranaka, jednostavno ćemo zatrpati glasače papirima, kojima će u konačnici biti mrsko tražiti desne opcije. Čak i ako glasaju za njih, jednostavno neće imati snage da listaju na stotine papira, kako bi pronašli one koji su im obezbijedili posao. Lobirat ćemo svim silama da koalicija naših stotinu stranaka bude prije svih na spiskovima, kako bi ostvarili glasove na taj način. Mi drugog modusa nemamo! Da imamo program, nemamo. Da smo šta uradili, nismo! Sada ćemo jednostavno pridobiti ljude na stari demokratski način, prisilom, kako bi ih riješili agonije da na glasačkom mjestu provedu sate i sate listajući spiskove”, dodao je Nikšić.

Za potrebe fotografisanja svih kandidata unutar 100 stranaka, biće angažovano oko 2.000 fotografa, koji će svoj posao započeti kroz koji dan, obzirom da će biti oko 200.000 kandidata, kako bi mogli sve ufotkati na vrijeme prije izbora 2022. godine.