Oči čitavog svijeta su uprte u Sjedinjene američke države zbog tijesne utrke između Trumpa i Bidena. Pristalice sa svih krajeva planete daju podršku svojim simpatizerima, a u našoj zemlji je danas čak došlo i do fizičkog obračuna. Naselje Dobrinja koje je podijeljeno između Federacije i Republike Srpske, danas je pretvoreno u ratnu zonu.

“Danas oko 11 sati smo dobili dojavu da je došlo do masovne tuče na entitetskoj liniji duž naselja Dobrinja, zbog različitih političkih stavova dvije strane. U početku smo mislili da su u pitanju lokalni izbori u Bosni i Hercegovini i odmah smo poslali specijalne odrede na teren da smire sukobe. Kada smo došli na lice mjesta, imali smo šta da vidimo”, kaže Mićo Palica, komesar policijske stanice Istočno Sarajevo.

Policija RS-a je odmah kontaktirala i svoje kolege iz Federacije da pošalju pomoć, jer je sukob izbio na entitetskoj liniji.

“Mi smo odmah na Mićin poziv odgovorili i poslali sve raspoložive jedinice. Kada smo stigli na lice mjesta, vidjeli smo masovnu tuču u kojoj je učestvovalo oko 40 lica. Počinioci ovog krivičnog djela su nosili majice i transparente ali s likovima Trumpa i Bidena, što je bio i razlog tuče. Kada se sve smirilo i kada smo ih priveli, upitali smo ih zašto se tuku oko izbora u SAD-u a ne oko naših lokalni, oni su rekli da ih naši ne zanimaju i da na njih neće ni izlaziti”, rekao je Ferid Marica, komandant specijalne policije Novi Grad.

Pripadnici oba MUP-a su odvojili počinioce i svako je svoju grupu odveo u stanicu kojoj pripadaju zbog daljeg ispitivanja.