Na Baščaršiji je se jučer desila masovna tuča, koja je završila s nekoliko lakših povreda i jednom težom.

Naime, vlasnici i uposlenici šiša barova na najpoznatijem okupljalištu za šišu u ulici Trgovke, na Baščaršiji, su se potukli oko toga čija je šiša bolja i kako se pravilno služi ova poslastica mnogih stanovnika Sarajeva.

“Nama su oni konstantno govorili da su naše šiše lošije od njihovih, jer stavljamo drugačiji okus od njihovog. Mi odgovorno tvrdimo da to nije tačno. Naši okusi su originalni i mi više furamo taj naturalni stil. Vjerujemo da bi svaki somelijer šiše svjetskog ranga, priznao našu šišu kao bolju. S druge strane, oni stavljaju tri manje kocke i smatraju da je to najbolji način, a mi smo se odlučili za stil dvije veće kocke, radi boljeg rasporeda žarenja duhana koji ide u šišu. Znači, totalno se razlikujemo i to se, nakon dugo vremena raspravljanja, moralo riješiti nekako”, rekao je Halid Mašica, žarmen iz jednog od šiša barova u konfliktu.

Šta to misli druga strana i kako su oni doživjeli ovaj nemili slučaj, za naš portal je govorio Emir Pipak, iz ekipe koja je bila na suprotnoj strani ovog incidenta.

“Ma kakvi oni ba. Pa jeste li vi vidjeli one tanjire za šišu kod njih? Pa to su mali tanjiri k’o tabačić za kafu. Osim toga i ćupovi su im od drugačijeg materijala koji nije dobar za većinu okusa. Ne prate oni ništa. Glume neku alternativu. Pa nije ovo hipi komuna. Ovo je šiša baza, i to glavna sarajevska. Brukaju se realno. Brukaju i nas, jer radimo pored njih. Nek smo se pomarisali”, kazao je Pipak za naš portal.