Nesvakidašnji slučaj desio se danas u sarajevskom Bingu. Kako kažu iz MUP-a Kantona Sarajevo muškarac je pronađen u ovom tržnom centru dezorijentisan čak tri dana nakon što ga je njegova supruga poslala samog u kupovinu.

“Supruga je prijavila njegov nestanak prije tri dana i mi smo odmah krenuli u opsežnu istragu međutim muškarcu nije bilo ni traga ni glasa. Znalo se dešavati da muškarci tako pobjegnu od kuće, ali veoma brzo smo shvatili da ovo nije takav slučaj. Tražili smo muškaraca na nekoliko lokacije bezuspješno sve dok nas dana nisu pozvali iz Binga i rekli da su pronašli izgladnjelog i dezorjentisanog muškarca. Uputili smo se prema Bingu i tamo pronašli muškarca koji je bio na odjelu lične higijene. Bio je komunikativan iako malo izgubljen pa smo vrlo brzo shvatili da se radi o muškarcu kojeg tražimo zadnja tri dana”, rekao je Inspektor Lost, šef sektora za nestala lica.

Naš portal ekskluzivno je došao i do izjave muškarca za kojim je tragao cijeli MUP Kantona Sarajevo zadnja tri dana.

“Supruga me poslala samog u taj veliki Bingo i ja sam odmah znao da će tu biti problema. Dala mi je jasne upute šta sve da kupim, ali to nije bilo dovoljno. Čim sam ušao u Bingo odmah sam osjetio neku nelagodu i nije mi bilo dobro. Dobro sam se držao prvih pola sata kupovine i uzeo sve stvari koje mi je rekla sa prvih nekoliko odjela. Međutim, problem je nastao kada sam došao da stvari za ličnu higijenu gdje sam trebao uzeti neki poseban šampon, uloške i još neke stvari. Tu sam se gubio prvi put, a poslije nisam znao izaći. Primijetio sam da su se svjetla ugasila i da sam ostao sam i tako tri noći zaredom. Napokon me danas pronašla policija i vratila kući”, rekao je izgubljeni muškarac koji se sada oporavlja od ovog stresnog perioda.