Danas je Valentinovo i ljubav je na svakom ćošku. Mnogi parovi odlučili su ovaj veliki dan proslaviti u nekom od popularnih restorana. Međutim, u našoj zemlji situacija je malo drugačija. Zbog slabe ekonomske situacije nisu svi u mogućnosti da na takav način obilježe ovaj praznik.

“Ja sam našao jednu malu i zajedno hodamo već nekoliko sedmica. Odlučio sam je ispoštovati za ovo Valentinovo, ali sam skontao da nemam marke u džepu. Malo me je panika uhvatila jer nisam znao šta da radim, ali sam došao na briljantnu ideju. Odvest ću je u kladionicu na zajedničko igranje Binga. Spojit ćemo ugodno sa korisnim, a pored svega mogli bi i malo zaraditi. Mislim da je to puno bolje nego da idemo u neki restoran i bez veze trošimo pare kojih svakako nemam jer mi još roditelji daju džeparac”, rekao je Ferid Knjiga, student iz Sarajeva.

Gospodin Knjiga već je sve dogovorio sa kladionicom kako bi cijeli ovaj izlazak dobio i romantičnu notu.

“Rezervisao sam jedna sto u kladionici blizu televizora za kojim ćemo sjediti i dogovorio da nam radnica stalno baca automatske brojeve. Kupio sam nekoliko svijeća koje će goriti za našim stolom, a pripremio sam i balone. Mislim da bi ovo mogao biti jedan od najbolji izlazaka u životu. Ako nas još sreća posluži pa dobijemo koju marku da vratim dugove neće biti niko sretniji od mene. Obzirom da nisam nikako mogao nagovoriti roditelje da mi ostave prazan stan nakon ovog romantičnog izlaska idemo svako svojoj kući”, dodao je gospodin Knjiga.