Našem portalu danas se javio muškarac koji ja naišao na nesvakidašnji problem u našoj zemlji. Naime, gospodin iz dijaspore koji je želio ostati anoniman požalio se da je cijeli odmor u BiH proveo čekajući u redu u opštini. Ovo svakako nije jedino ovakav slučaj, a mi njegovu ispovijest prenosimo u cijelosti.

“Došao sam u svoju domovinu i jedinu ljubav BiH. Imao sam u planu malo odmoriti jer je ovdje u Njemačkoj jako teško. Trebao sam nešto oko papira završiti u opštini i srediti još par stvari kao što su šišanje i odlazak zubaru. Međutim, naišao sam na velike gužve u opštini i uvijek mi je nekako falio jedan papir. Cijeli odmor sam proveo čekajući u redovima i ništa nisam uspio završiti što sam planirao. Može se reći da mi je cijeli odmor propao zbog toga”, rekao je muškarac iz dijaspore koji je želio ostati anoniman.

Vlasti u našoj zemlji veoma brzo su našli rješenje za ovaj problem.

“Nama je žao što je gospodinu propao odmor, ali mi imamo vrlo jednostavno rješenje za sve koji se nađu u takvoj situaciji. Neka jednostavno uzmu duži odmor i fino sve riješe što imaju. Mi ne možemo utjecati na gužve u opštinama, a iskreno nećemo sada radi njih nekoliko uvoditi elektronsko poslovanje ili neku automatizaciju. Naš narod voli čekati u redovima i to im je nekako u krvi. Velika bi promjena sada bila kada bi neki papir mogli izvaditi za dvije minute preko kompjutera”, rekla je Nada Pečat, radnica u šalter sali opštine Stari grad..