Muškarac iz Travnika danas je proslavio jednu neobičnu godišnjicu. Kako mediji prenose muškarac koji nije želio da otkrije svoj identitet danas slavi trideset godina otkako aktivno traži posao.

“Ja sada imam pedeset godina, a trideset godina tražim posao. Ja razumijem da je tržište takvo da je mala potražnja za radnicima, ali što je previše, previše je. Mislim da sam poslije trideset godina zaslužio da nađem posao i da se konačno malo osamostalim. Dosta sam živio na grbači drugih i nadam se da će ova godina biti malo bolje kada je traženje posla u pitanju. Razumijem i da je Travnik mala sredina, ali valjda se nađe neko kome treba radnik. Vrijedan sam i pošten, a mogu raditi sve od fizičkog posla do nekih kancelarijskih poslova i slično”, rekao je muškarac iz Travnika.

Biro za zapošljavanje u Travniku ove godine je odlučniji nego ikada kada je u pitanju traženje posla za ovog gospodina.

“Gospodin je kod nas već trideset godine i svaki put se redovno javlja. Lijepo nas sve pozdravi i uvijek je dobro raspoložen i spreman na šalu. Vidi se da je čovjek vrijedan i da želi raditi. Mi ćemo se potruditi da mu evo poslije trideset godina nađemo neki posao i tako ga usrećiti. Mislimo da je to zaslužio za sve ove godine. Postao nam je kao radni kolega obzirom da ima više staža od pola zaposlenih ovdje. Nadamo se da ćemo mu uspjeti naći neki posao”, poručili su iz biroa za zapošljavanje.

Muškarac je poručio da još uvijek ne gubi nadu i da će ove godine odlučnije nego ikada krenuti u potragu za poslom.