U moru negativnih dešavanja u našoj zemlji, danas je zablistala jedna jako pozitivna vijest. Naime, muškarac (48) čiji identitet zbog sigurnosti nećemo otkriti, uspio je da plati svoj prvi račun za grijanje.

“Mama mi je čitav život govorila kako moram preuzeti stvar u svoje ruke u konačno postati muškarac. Nisam želio dugo da to prihvatim, prolazio sam lagodno kroz život, nisam se trudio, studirao sam nekoliko fakulteta po pet, šest godina i nikada nisam makao s prve godine studija. Od radnog iskustva imam dvodnevni pokušaj konobarisanja i to je to. Dao sam otkaz, jer nisam dozvolio da mi neko prosipa silu i govori mi šta da radim. Život me nije mazio moram vam priznati”, govori N.N. za naš portal.

Iako je već bio na izlazu iz pete decenije života, tek je po prvi put platio račun za grijanje, što je za njega veliki napredak.

“Drugovi su me zezali da sam se prerano osamostalio. Oni su svi u pedesetim godinama života i još žive s roditeljima. Ja sam imao nesretan slučaj da su mi roditelji umrli prošli mjesec, jer se nismo vakcinisali i preminuli su od korone. Ja sam mislio da to ne postoji i ubjeđivao sam ih da se ne vakcinišu, ali sada je kasno da vratim vrijeme i popravim tu odluku. Moram se dalje boriti sam kroz život. Jutros sam platio prvi račun za grijanje, ne mogu vam objasniti koliko sam ponosan na sebe. Dobio sam neke pare na kladionici i od toga pokrio. Ostalo je nešto i za kafe”, dodaje N.N.

Zbog muka i iskušenja pred koja ga je život postavio, N.N. je od sada čvrsto odlučio da konsoliduje redove, osamostali se, tako što će redovno igrati kladionicu i više neće preskakati jer mu je mrsko.