Danas se medijima obratio muškarac (38) iz Sarajeva koji tvrdi da je prije deset godina obećao roditeljima da će se odseliti i da danas slavi godišnjicu tog obećanje. Centralna proslava bi se trebala održati u njegovom domu gdje još uvijek živi sa roditeljima, a kako mediji prenose muškarac planira na istom mjestu dočekati i dvadesetu godišnjicu od obećanja.

“Ne sjećam se više ni sam šta je sve tu bilo, u afektu sam rekao da ću se odseliti do 28. godine i osnovati svoju porodicu. Od tada je prošlo već deset godina, a niti sam se odselio niti sam osnovao porodicu. Smatram da je ovo povod za slavlje i zato sam se obratio medijima. Nisam ja kriv jednostavno bila je takva situacija sve sam mislio danas ću sutra ću i evo prođe već deset godina dok sam se okrenuo”, rekao je muškarac iz Sarajeva koji je želio ostati anoniman (ime poznato redakciji).

Nakon objavljivanja ove vijesti medijima se javilo još nekoliko stotina muškaraca koji su roditeljima dali isto obećanje.

“Javilo nam se još nekoliko stotina muškaraca koji su obećali odseliti još prije per, šest i više godine. Ovaj muškarac koji slavi desetogodišnjicu obećanja je svakako pravi rekorder i zaslužuje medijsku pažnju. Ovo je idealna prilika da skrenemo pažnju mladim ljudima da roditeljima ne obećavaju tako veliku stvar prerano kako im se ne bi desilo nešto slično”, rekla je Fatima Trač, novinarka jednog poznatog portala.

Kako nezvanično saznajemo BBI banka je muškarcu ponudila stambeni kredit sa kamatnom stopom od samo 10%. Ostaje da se vidi hoće li muškarac prihvatit ponudu i napustit roditeljsko gnijezdo.