Danas je 8. mart, Međunarodni dan žena. Žene širom svijeta slave ovaj praznik, ali u našoj zemlji situacije je malo drugačija. Kako naš portal saznaje poznati nasilnik sa Vratnika, gospodin Meho Pesnica, povodom ovog praznika cijeli dan nije pretukao ženu i tako joj poklonio dan za pamćenje.

“Danas je 8. mart i ja poštujem taj praznik i odlučio sam svojoj ženi dati jedna poklon kojem se nije nadala. Cijeli dan nisam digao ruku na nju ni jedan jedini šamar danas nije dobila. Cvijeće i ovi tradicionalni pokloni su stvar prošlosti. Iskreno teško sam se suzdržavao, ali nekako sam uspio. Vjerujem da ću sutra i u narednim danima sve to nadoknaditi, ali sam ponosan na sebe što sam joj ovaj dan učinio nezaboravnim. Mislim da bi se svi nasilnici trebali pridržavati ovog kodeksa”, rekao je Meho Pesnica, poznati nasilnik sa Vratnika.

Udruženje nasilnika u porodici Sarajevo podržalo je ovu inicijativu gospodina Pesnice.

“Mi ćemo u svoj pravilnik od sada uvesti da se žene ne smiju udarat za 8. mart. Mislim da je to pošteno sa naše strane. Svako ko bude kršio ovo pravilo biti će sankcionirati jer smo mi ipak jedno ozbiljno udruženje. Mislim da se svi možemo suzdržati bar taj jedan dan jer su naše žene zaslužile to. Ja prvi volim dignuti ruku na ženu više nego se hljeba najesti, ali taj jedan dan ću izdržati”, poručio je Damir Aperkat, predsjednik Udruženja nasilnika u porodici Sarajevo.