Nesvakidašnji slučaj desio se danas u sarajevskom naselju Vratnik. Kako mediji prenose muškarac (29) prijavio je rođenog oca policiji i to ni manje ni više nego zbog toga što ga je probudio prije 12 sati. Policija je izašla na teren i prema nezvaničnim informacija napisala nekoliko prekršajnih prijava.

“Meni je stvarno više dosta ovog terora kojeg trpim iz dana u dan. Ja sam jedan vrlo tolerantan čovjek, ali što je previše previše je. Nezaposlen sam i volim malo duže odspavati ujutru, a obzirom da još uvijek živim sa roditeljima to je u zadnje vrijeme postala nemoguća misija. Navečer igram igrica sa društvom i budem dosta umoran obzirom da legnem oko nekih pet sati ujutru. Roditelji, a posebno otac me svakodnevno bude nekom bukom i ja to više nisam mogao izdržati. Sve sam prijavio policiji pa neka se sa njim objašnjava”, rekao je Zulfik Klada sa Vratnika.

Nakon ove izjave oglasio se i otac muškarca koji negira sve optužbe.

“Moj sin nema posla i nikad nigdje nije radio. Završio je fakultet i došao opet sa nama da živi. Navikli smo se na njega i na njegovo igranje igrica do kasno u noć. Ujutru pokušavamo biti što tiši kako bi uspio odmoriti, ali jednostavno nemoguće je postići totalnu tišinu. Meni danas jeste slučajno ispao nož tokom doručka i to ga je probudilo, ali to nije razlog da se zove policija. Nadam se da će sve ovo dobro proći da će moj sin naći neki posao pa da ustaje u neko normalno vrijeme, a ne u dvanaest sati kada mu pola dana prođe”, rekao je Zulfikov otac koji je želio ostati anoniman.