Promjenjivo vrijeme do sada donijelo je velike neprijatnosti građanima naše zemlje. Nesvakidašnja situacija dogodila se danas u Sarajevu. Kako mediji prenose muškarac (27) jutros je zakasnio na posao, a kao razlog naveo je to da je predugo razmišljao o tome da li ponijeti jaknu ili ne.

“Svi smo jutros došli na posao sjeli za stolove i počeli raditi. Međutim, jednog kolege nije bilo na poslu, a nije javio da neće doći. Odmah smo se zabrinuli za njega i nije nam bilo jasno šta se dešava. Pozvali smo ga i on je rekao da će malo kasniti. Kada je došao na posao razlog kašnjenja nas je blago rečeno iznenadio. Rekao je da zakasnio zbog toga što je dugo razmišljao da li ponijeti jaknu ili ne zbog promjenjivog vremena. Obzirom da je razlog opravdan mi smo odlučili da radnik prođe bez ikakvih sankcija”, rekao je Selman Kod, CEO jedne IT firme iz Sarajeva.

Nakon cijele medijske hajke, svoju stranu priče sa javnosti odlučio je da podijeli i pomenuti radnik.

“Ujutru je minus deset dok se preko dana temperatura penje i do preko dvadeset stepeni. Čovjek ne zna više šta da obuče pa da mu bude ugodno. Obzirom da mi je firma dosta blizu stana mogu se u određenim slučajevima i malo strpiti ako mi bude zima. Jutros sam ustao i vidio da je temperatura taman na granici za jakne. Razmišljao sam neko vrijeme hoću li nositi jaknu ili ne i zbog toga zakasnio na posao. U firmi su imali razumijevanja za moju situaciju i zbog toga nisam kažnjen”, rekao je Adnan Java, programer iz Sarajeva.