Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske danas je počelo raspodjelu oružja građanima za potrebe svadbi, prenosi RTRS. Oružje manjeg kalibra će biti dodijeljeno svim registrovanim svadbenim proslavama na prostoru čitavog entiteta, bez novčane naknade.

“Kao mali znak pažnje da cijenimo to što su se građani pridržavali propisa tokom pandemije, na ovaj način im želimo pomoći da daju sebi malo oduška. Znamo koliko svi balkanski narodi vole da pucaju, u svim mogućim situacijama pa tako i na svadbama, te smo se potrudili da svi taj ugođaj sprovedu u djelo. Pandemija je finansijski oštetila mnoge i zadnje što im je na pameti da pored troškova svadbe kupuju oružje. Vlada Republike Srpske je izdvojila sredstva od kojih smo uzeli dovoljno komada oružja za svadbe širom naše republike”, kaže komesar policijske postrojbe Banjaluka, Milivoje Milić.

Nekoliko stotina pištolja te poluautomatskog oružja će biti dostavljeno svim policijskim postajama u ovom entitetu, gdje će se mladenci prijavljivati i zaduživati oružje za svadbu.

“Bitno je barem sedam dana prije svadbe se obratiti kako bi mogli pripremiti sve što je potrebno i osigurati dovoljnu količinu. Nažalost, nemamo dovoljno oružja za sve goste svadbe, ali kumovi, mladenci i roditelji se ne trebaju brinuti, za njih ćemo obezbijediti oružje bez problema. Svi će dobiti po sanduk municije, koji će po završetku svadbe naši policajci pregledati i izračunati koliko je metaka potrošeno, te na osnovu toga će mladenci platiti samo municiju. Dali smo i super popuste tako da možete ispucati deset metaka po cijeni od 1 KM”, dodao je Milić.

Mladenci imaju pravo da izaberu model pištolja i poluautomatskog oružja manjeg kalibra, a ukoliko žele da se posebno gravira njihovo ime na kundacima, te troškove snose sami.