Da je bomba bačena na neku kuću u Sarajevu i nije neka senzacionalna vijest. Međutim, sinoć se u glavnom gradu naše zemlje desilo da je opasni momak prilikom bacanja bombe pogodio pogrešnu kuću i tako zatražio pogrešne osobe. MUP Kantona Sarajevo odmah je reagovao na ovaj incident i zamolio opasne momke da prilikom bacanja bombi dobro provjere je li to prava kuća.

“Kamatari, kriminalci, oni momci što rade reket svakodnevno bacaju bombe i to nas više ne zabrinjava ni malo. Već smo navikli na svakodnevne eksplozije i to nam nije problem sve dok oni to rješavaju između sebe. Međutim, sve su to polupismeni momci i lako se mogu zbuniti i promašiti kuću na koju bacaju bombu što je sinoć bio slučaj. Nećemo dopustiti da neko nevin strada na ovaj način i ovu priliku koristimo da zamolimo opasne momke da prilikom bacanja bombi dobro provjere da li su na pravom mjestu”, rekao je Semir Istraga, viši inspektor MUP-a KS.

Udruženje opasnih momaka iz Sarajeva dalo je čvrsto obećanje da će od sada paziti da svaka bomba dođe na pravu adresu.

“Ovi što se sinoć desilo je jedan izolirani incident. To je uradio jedan mali koji se tek treba dokazati. U njegovu odbranu mogu reći da je promašio glavnu metu, ali ne puno. Vjerujemo da će se on uvježbati vremenom i da će to sve biti uredu. Ja sam članovima udruženja već prenio molbe koje su nam došle iz MUP-a KS i oni nemaju ništa protiv. Od sada ćemo dodatnu pažnju obratiti jesmo li na pravoj adresi kada bacamo bombe”, rekao je Adem Dvocijevka, predsjednik Udruženje opasnih momaka grada Sarajeva.