Večeras su iz Željezničar i Sarajevo domaćini na svojim terenima, u zadnjem kolu Premijer Lige BiH za ovu sezonu. Iako je Željezničar dosta lošiji ove sezone od Sarajeva, interesovanje za utakmice oba kluba je ogromno.

“Malo je čudan podatak da tokom ove sezone, više navijača dolazi na utakmicu Željezničara nego na utakmicu Sarajeva, iako Sarajevo ove sezone osvaja duplu titulu. Zbog toga, odlučili smo se na radikalne mjere predostrožnosti”, ističe Ragib Penderk, komandant operacije “Pontonski most”

Kako bi se izbjegli nemiri, policija je odlučila porušiti sve mostove na Miljacki od Kozje Ćuprije pa sve do Otoke.

“Drugog načina nema nego ovoga, obzirom da će na desetine hiljada navijača biti na obje strane. Ovi koji navijaju za Sarajevo, a žive na lijevoj obali Miljacke, savjetujemo im da ne izlaze iz kuća zbog vlastite sigurnosti. Isto važi za Željovce na drugoj strani. Mi nemamo dovoljno kapaciteta da čuvamo kompletan grad, tako da ćemo osiguravati samo obale Miljacke, kako ne bi prešli na drugu stranu da se tuku. Sutra ujutro, ako se ovo sve završi kako treba, počet ćemo s postavljanjem pontonskih mostova, kako bi osigurali prelazak civilnom stanovništvu”, dodao je Pendrek.

U obje zone će također noćas vladati policijski sat od 00:00, te će patrole podržane Oružanim snagama, pucati na licu mjesta ukoliko nekoga vide na ulici, zbog općeg dobra.