Nepropisno parkiranje vozila postao je gorući problem u glavnom gradu naše zemlje. Manjak parking mjesta naveo je vozače da budu dosta kreativni kada je parkiranje vozila u pitanju. Zadnji slučaj kada je vozač blokirao cijeli saobraćaja parkiravši automobil na tramvajske šine da bi otišao u shopping centar natjerao je MUP KS-a na reakciju.

“Stvarno smo tolerantni što se tiče nepropisnog parkiranja automobila. Kada vidimo neki automobil na trotoaru ili na nekoj zelenoj površini mi jednostavno okrenemo glavu jer smo taj rat već odavno izgubili. Kada bi pisali kaznu svaki put kada to vidimo mi bi u budžet svake godine donijeli nekoliko milijardi maraka. Međutim građani su počeli parkirati i na cesti, tačnije na tramvajskim šinama što kasnije izaziva totalni kolaps u saobraćaju koji je i onako haotičan. Molimo sve vozače ovim putem da ne parkiraju više baš na šine jer uvijek ima neko mjesto na trotoaru ili u nekom parku”, rekao je inspektor Pauk.

Građani glavnog grada podijeljeni su oko ove molbe koja je danas stigla iz MUP-a KS-a.

“Mi nemamo dovoljno parkinga posebno onog besplatnog i moramo se snalaziti nekako. Prije je bila velika sramota ostaviti automobila na trotoaru i tako blokirati pješake, a sada je to postala normalna stvar. Međutim, sada i tu fali mjesta i mi smo primorani da budemo kreativni. Parkiranje na tramvajskim šinama je nova metoda koja se za sada pokazala ne tako lošom. Istina je da na taj način blokirate tramvaj koji nema načina da vas zaobiđe i da vam svi iz tog tramvaja psuju, ali barem vi nećete puno vremena potrošiti na parkiranje”, rekao je jedan vozač i Sarajevo koji nije želio otkriti svoj identitet.