Informacija o bombi u kući načelnika opštine Stari grad, Irfana Čengića uznemirila je građane. Ovo svakako nije prvi ovakav slučaj, a eksplozivne naprave postale su svakodnevni alati za obračun između sarajevskih kriminalaca. Iz MUP-a Kantona Sarajevo poručili su kriminalcima da od sada budu malo diskretniji prilikom zastrašivanje kako ne bi previše uznemiravali građane.

“Već smo se naviknuli na stalne obračune, ali ne možete biti od kamena i takve stvari vas moraju barem malo uznemiriti. Eksplozivne naprave su svakodnevica ovdje kod nas i stvarno ne znamo više šta da radimo. Jutros je napadnut Irfan Čengić koji kao načelnik mora da ima i određenu zaštitu. Ja ovom prilikom apelujem na sve kriminalce da od sada zastrašivanja rade malo diskretnije kako se građani ne bi previše uznemiravali. Sve možemo razumjeti, ali da se baš svaki dan moraju bacati i postavljati bombe to stvarno više neće moći”, rekao je inspektor Geler iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo kriminalcima su dali i nekoliko savjeta kako diskretno zastrašivati bez uznemiravanja građana.

“Mi znamo da su ti kriminalci mahom polupismeni ljudi i da nisu baš nešto kreativni. Međutim, mi ne možemo trpjeti svakodnevne eksplozije po glavnom gradu i zbog toga smo im odlučili dati nekoliko savjeta kada je zastrašivanje u pitanju. Ne morate uvijek bombe bacati u našem gradu ima dosta podruma i napuštenih objekata u kojima se može vršiti kvalitetno i diskretno zastrašivanje licem u lice. Također, tu su i uvijek popularna prijeteća pisma i još dosta drugih metoda koje neće toliko uznemiravati građane”, dodao je inspektor Geler.