MUP Kantona Sarajevo nalazi se u ogromnim problemima. Prije nekoliko dana pojavila se vijest da u Kantonu Sarajevo fali 700 policajca, a ova vijest je dodatno uznemirila građane. Kako bi malo smanjili pritisak na sebe MUP Kantona Sarajevo odlučio je ugasiti broj 122 kako ih građani ne bi više smarali.

“Građani nas često zovu zbog nekih gluposti i smaraju nas bez veze. Mi se javljamo i kada god nešto prijave mi moramo intervenirati. Fali nam ljudi i jednostavno ne možemo to sve podnijeti. Moramo malo paziti na sebe jer ko će nas pripaziti kao nećemo sami sebe. Zbog toga smo odlučili ugasiti broj 122 kako nas građani više ne bi smarali. Ako vam treba policija uvijek možete doći do stanice i prijaviti šta imate. Na ovaj način ćemo moći raditi svoj posao bez da nas svaki minut prekida telefon i zovu građani koji nas samo smaraju svojim pozivima”, rekao je inspektor Slušalica šef tima za javljanje na telefon MUP-a Kantona Sarajevo.

Građani smatraju da je ovo jako dobar potez MUP-a Kantona Sarajevo i da će se na ovaj način smanjiti pritisak na policiju.

“Ima nas svakakvih i ja vjerujem da ima pojedinaca koji stalno smaraju policiju na broj 122 i podržavam ih u odluci da ga ugase. Mislim da će se na ovaj način bolje fokusirati na svoje svakodnevne obaveze koje imaju. Ja iskreno nikada nisam nazvao policiju, a hvala Bogu ima dosta policijskih stanica pa sve što vas muči možete tamo prijaviti”, rekao je Refik Signal iz Sarajeva.