Međunarodni praznik žena je iza nas. Muškarci širom svijeta na ovaj dan svoje ljepše polovine obasipaju poklonima i pažnjom. U BiH ovaj praznik pomalo je drugačije shvaćen. Zbog svega toga je MUP Kantona Sarajevo danas dodijelio nagradu muškarcu koji za osmi mart nije pretukao svoju suprugu.

“Osmi mart je iza nas i stvarno je lijepo bilo. Muškarci su bili divni i kupovali su cvijeće svojim majkama, ženama i kćerima. Jučer smo čak imali i smanjen broj prijave za nasilje nad ženama što nas je u neku ruku malo i iznenadilo. BiH je zemlja poznata po nasilju nad ženama i čudno nam je kada dnevno nemamo barem deset prijava. Obzirom na situaciju mi smo odlučili nagraditi jednog gospodina koji nije prebio svoju suprugu za osmi mart”, rekao je inspektor Podljev iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Muškarac koji je nagrađen od strane MUP-a Kantona Sarajevo nije krio svoje oduševljenje ovom nagradom.

“Kada su me pozvali iz MUP-a Kantona Sarajevo stvarno sam se iznenadio. Često sam u raznim policijskim stanicama upravo zbog nasilja nad ženom. Osmi mart je bio i sam sam sebi rekao da je to njen dan i da je neću dirati. Čak joj nisam uputio ni jednu jedinu pogrdnu riječ za cijeli dan što je moj lični rekord. Hvala MUP-u Kantona Sarajevo što je baš mene izabrao i dao mi ovu nagradu. Iskren da budem uhvatila me kriza nekad navečer i došlo mi je da joj razvalim jedna šamar kada mi je prošla ispred TV-a, ali sam se suzdržao i zbog toga sam ponosan na sebe”, rekao je I.H. koji nije želio otkriti svoj puni identitet.