Kako saznajemo od MUP-a HNŽ-a, djelatnici policije jutros su pronašli Blaža Sliškovića, inače poznatijeg kao Baku, živog i zdravog u jednoj od kladionica u blizini tržnog centra Rondo.

Nakon što se Baka nije javljao na telefon bližnjoj rodbini, niti je dolazio kući, njegovi najmiliji su obavijestili policiju i prijavili nestanak, nakon čega je pokrenut slučaj i potraga.

Policija je uputila poziv i Hercegovačkoj službi spašavanja (HGSS) Mostar da pomogne u potrazi za nestalim. Na teren je izašlo 50 pripadnika specijalne policije, 30 lovaca sekcije Cim, Ilići i Vihovići, inspektorski tim MUP-a, prijatelji, rodbina, igrači HŠK Zrinjskog, navijači istog Ultrasi, 40 gorskih spasioca iz Mostara, Čitluka i Čapljine i dva helikoptera. Pretraženo je 25 zona Grada Mostara.

“Prvi dan pronašli smo određene stvarčice koje su aludirale na nestalog, no nismo sigurno da li točno pripadaju njemu. Policija će naknadno tek to utvrditi”, rekao je za Šatro.info predsjednik Hercegovačke službe spašavanja Zdravko Čutura.

Drugi dan istrage, gorski spasioci stacionirani u Mostaru su imali više sreće, te su na predjelu Goranaca, u blizini istoimene konobe, pronašli par zgužvanih listića iz kladionice koji su, po načinu igranja sistema i zaokruživanja parova, odnosno križanje istih, aludirali da bi mogli biti vlasništvo Bake Sliškovića.

Po prijemu tih informacija, inspektorski tim MUP-a započeo je detaljnu istragu fokusirajući se na kladionice, te su Baku Sliškovića pronašli živog i zdravog kako igra bingo, kladionicu i trke pasa. U trenutku pronalaska, nestali je čekao broj 35 za 300 maraka, ali broj nije izišao.