Samir Rajlovac, momak iz naše zemlje, jučer je bio šokiran, nakon što je saznao da ga je Instagram banovao s ove društvene mreže.

“Bio sam zaista šokiran kada sam dobio poruku da mi je profil banovan. Niti često objavljujem fotografije, a kamoli neke neprimjerne, niti imam puno pratilaca. Instagram koristim čisto kao sredstvo gdje tu i tamo mogu pohraniti koju simpatičnu fotku, te eventualno da je pokažem i užem krugu prijatelja”, rekao je Samir.

Samir je imao oko 750 pratilaca, te ništa nije ukazivalo na to da bi mogao izgubiti profil, bez ikakvog razloga.

“Saznao sam tek nakon toga, da mi je profil prijavljen od strane jedne poznanice, koja me poznaje lično i koja je to uradili svjesno i planski. Razlog tome je što imam psa, zlatnog retrivera, kojeg nisam nešto često fotkao i objavljivao. Instagramu je to bio dovoljan razlog da me banuju i to su uradili. Čak sam i dobio komentar od nje, zašto uopće imam psa kada ga ne fotkam i ne kačim na društvene mreže. Stvarno bez veze situacija, ali želim da je riješim čim prije. Kontaktirao sam ih i rekli su mi, ako želim da mi ponovo aktiviraju profil, da posebno napravim profil svog psa Lakija, te da je to jedini uslov. Evo upravo ga vodim na shooting u profesionalni studio, kako bi imao adekvatne fotografije za page”, dodao je Samir.

Zato vlasnici životinja, oprez! Ukoliko imate ljubimca, obavezno ga fotkajte i stavljate na društvene mreže, kako ni vi ne bi doživjeli ovu nelagodu.