Asim Ferić, danas već odrasta čovjek, kao mladom momku mu je obećan posao ukoliko uđe u stranku. Asim je te davne 1998. godine bio apsolvent na fakultetu, te mu je nužno trebao posao. Nakon što je otišao u centralu SDA, rečeno mu je ako se učlani u stranku da mu je posao zagarantovan samo da se malo strpi.

“Kaže jedna stara poslovica strpljen- spašen. Apsolutno se slažem s tim, evo meni se čekanje isplatilo nakon 20 godina čekanja. Nakon što sam završio pravo, učlanio sam se u stranku i rekli mi samo da čekam i da će biti posla. Ove dvije decenije su bile poprilično naporne ali se isplatilo. Sada, kao sredovječni muškarac od 43 godine, konačno mogu stati na svoje noge. Hvala divnim uposlenicima BH Telecoma koji su prepoznali moj kvalitet i dosadašnji rad”, rekao je Asim.

Sve ove godine je bio nezaposlen i nije radio apsolutno ništa, te je preživljavao kako je znao i umio.

Bilo je teško poprilično. Svaki dan dizanje oko podne, te lagano kafa, te kladionica. U tom je već pet sati, onda odem kući na ručak, stara me pogura s još cvajom da mogu navečer na koju pivu izaći s rajom. Starci su imali fine poslove pa se moglo. Zadnjih 7 godina je bila malo stiska, obzirom da su otišli u penziju ali eto, predeveralo se nekako”, dodao je Asim.

Nadamo se da će relativno mladi Ferić napraviti uspješnu karijeru, te biti uzoran uposlenik ove telekomunikacijske kompanije.