Novopečenim bračnim parovima koji tek opremaju svoj stan kupljen na kredit bit će oduzet Instagram profil ukoliko bar jednu trećinu stana ne opreme u IKEI odlučeno je na današnjoj sjednici Komisije za pitanja mladih bračnih parova u Bosni i Hercegovini.

Neophodno je da uvedemo određena pravila za sve mlade bračne parove koji su počeli da opremaju svoj novi stan. Lijepo je da svako ima svoj ukus ali nekako uz mlade bračne parove u potpunosti ide da dio opreme za stan kupe u IKEI i da imaju unificiran ukus kada su ove stvari u pitanju. Na kraju krajeva i dio fotografija koje objavljuju na Instagramu mora biti unificiran kako bi cijeli svijet mogao znati da se radi o mladom bračnom paru koji prvi put uređuje svoj stan. Instagram je društvena mreža koja podržava samo lijepe stvari, a prvo uređivanje stana jednog mladog bračnog para zaista jeste lijepa stvar i istu treba urediti na način koji dolikuje mladosti i globalnom potrošaču. Osobe koje odluče da ipak neće kupovati u IKEI svoj namještaj nažalost će biti primorane da izbrišu svoje Instagram profile, odnosno, ukoliko to one same ne urade, Instagram će sam, po dopisu koji naši organi upute, izvršiti blokiranje i trajno brisanje predmetnog naloga. Nadamo se da neće biti potrebe za ovom vrstom restriktivnih mjera ali ukoliko bude, nećemo se libiti da ih provodimo” – izjavio je za naš portal PR Komisije, Enes Informacija.

Napominjemo još jednom mlade bračne parove da moraju voditi računa o tome da bar jedna trećina njihove nove opreme u stanu od narednog ponedjeljka mora biti kupljena u IKEI.