Samir Finta, momak koji je sakupio 15.000 KM neplaćenih kazni, danas je svečano dočekan u kabinetu gradonačelnice Sarajeva, gdje mu je uručena i prigodna nagrada zbog njegovog nedjela.

“Smatram da je zaista veliki talenat i sposobnost da neko sakupi ovoliki broj kazni za ne tako veliki vremenski period, i da iako je riječ o prekršajima, moramo odati priznanje ovom momku. Grada Sarajevo će uvijek podržati sve svoje talente bez obzira o kojoj oblasti je riječ, jer smatramo da svakoga ko je poseban moramo nagraditi i podržati. Ovo će njemu samo da bude motiv možda da odustane od kriminala, jer vidi da nije dobio sankciju već nagradu zbog svog nedjela”, rekla je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić rođ. Londrc.

I sam Finta se našao zatečen prilikom poziva iz kabineta gradonačelnice, i mislio je da je na prvu u pitanju neka zamka.

“Bio sam zbunjen kada su me kontaktirali na telefon. Na prvu sam pomislio da me policija mami, jer ja nemam baš tako legalan posao i često me ganjaju. Onda sam pomislio da me neko od poslovnih partnera provocira, jer kako znate posao dilera nije baš jednostavan. Ja sam sve te kazne napravio bježeći od policije ili žureći da dostavim robu. Ali kada sam shvatio da je riječ zaista o gradonačelnici, odmah sam se odazvao”, naveo je Finta.

Za svaku marku kazne, gradonačelnica je uručila ček nagrade u istom iznosu, pa je tako do jučer traženi Finta dobio dodatnih 15.000 KM.