Mladić inicijala M.A. je nakon šesnaest mjeseci dugotrajnih i mukotrpnih testova za zaposlenje u prestižnoj sarajevskoj kompaniji na poziciji pripravnika dobio revolucionarnu priliku da učestvuje u 385. krugu razgovora za prijem u radni odnos. Razgovore s kandidatima će voditi svi koji su ikad kročili u zgradu i u istoj bili zaposleni uključujući domare, čistačice, direktore, te nežive objekte poput kopir aparata.

“Ja sam presretan i prosto ne znam više šta bih rekao. Nikad nisam dogurao ovako daleko u razgovorima za posao. Ovo je jedno novo i predivno iskustvo, znate moja želja je da nekad u životu budem advokat, ali prvo moram da imam dvije godine iskustva da bih polagao pravosudni. Evo životna želja mi je da dobijem priliku za novi krug razgovora nakon kojim možda eventualno dobijem pripravnički. Zamislite to, mislim, znate, neću ja sad biti plaćen nešto puno ili uopće za taj pripravnički, ali vrijedi, imam iskustvo u razgovorima za posao i u različitim testiranjima. Recimo jednom sam skakao i kroz vatreni obruč, ali vrijedi to sve” – izjavio je za naš portal naivni i pun energije mladić Enes Užikrug.

Enes je jedna od rijetkih osoba u Bosni i Hercegovini koja će imati priliku da učestvuje u ovako uskom krugu razgovora za posao. Ovakav način izbora novih uposlenika također je i najkraći put do zaposlenja kad nemate vezu da se zaposlite u državnoj firmi.