Mladi par iz Banja Luke, Dejana i Vladan, prije pola godine odselili su iz svoga grada na imanje Dejaninog djeda na selu u brdima pored Banja Luke. Udaljeni 80 kilometara od najbližeg naseljenog mjesta, ostavili su svoje poslove, brzinu života u gradu i pokušali svoj mir naći sadeći za vlastite potrebe i uzgajajući životinje.

Po uzoru na mnoge mlade ljude 21. stoljeća, Dejana i Vladan otvorili su i blog, te Instagram profil, Youtube kanal i svakodnevno objavljivali i dijelili svoj život sa publikom društvenih mreža i interneta. Na instagramu bi kačili seksi slike Dejane dok se sunča, Youtube kanal bio je posvećen video zapisima Vladana kako pokušava nešto popraviti, a blog je donosio sretne i tužne ljubavne priče i iskustva dvoje mladih i hrabrih ljudi.

Njihov pokušaj potrajao je 6 mjeseci, nakon što ih je lokalni pastir pronašao mrtve kako leže u dvorištu, s razbijenim ljuskama od tri jaja pored njihovih tijela.

Zadnji zapis na blogu govorio je o svađi njih dvoje o tome kako da prežive, jer blog, kao ni kanali na društvenim mrežama, nisu donosili dovoljno prihoda. Njihovo povrće nije uspjevalo kako su zamišljali, a životinje su pomrle od nedovoljno pažnje, hrane i veterinarske pomoći.

Stručnjak za otisnute mlade ljude, Osman Turk, kaže kako je za otisnuti se potrebno mnogo više od želje i volje za radom, mogućnosti vođenja bloga i komunikacije s publikom, te marketinške sposobnosti i i rukovanje zaradom na internetu. ‘’Potrebno je prije svega imati bogate roditelje. Da se imate gdje vratiti. I da imate s čim početi, prije svega. Svi mladi koje gledate na tim mrežama i koji kao ‘žive’ od blogova i sve ostalog, u suštini su jako bogati ljudi. To su ljudi koji mogu da žive kako god i bili bi im dobro, jer ih na njihovim karticama čeka stotine hiljada koje mogu da potroše. Nemojte se zavaravati da je dovoljno otići, otvoriti blog i kao sve je okej. Ako nemaš mater i oca da šalju pare, zajebi blogove.’’ kaže Turk.