Svjetski popularno piće Prime dolaskom u našu zemlju podiglo je ogromnu prašinu. Visoka cijena i štetnost po zdravlje glavne su karakteristike ovog pića. Federalna sanitarna inspekcija je danas i službeno zabranila uvoz Prime Ice Pop-a u našu zemlju i time razljutila sve ljubitelje ovog pića.

“Prime je nešto savršeno i ja tako nešto nikad prije nisam probao. Istina da sam ga zbog visoke cijene samo jednom pio, ali i to mi je bilo dovoljno da vidim o kakvoj se kvaliteti radi. Taman sam skupio novac da sebi uzmem još jedan i to baš ova Ice Pop koji su oni zabranili. To stvarno nema smisla da nam se tako uskraćuje pravo da pijemo šta želimo. Federalna inspekcija je napravila veliku grešku i zbog toga se mi evo već organizujemo da napravimo masovne proteste i tražimo pravdu za Prime”, rekao je Alen Gutljaj, student iz Sarajeva.

Na proteste protiv zabrane uvoza Prime-a Ice Pop u BiH svoj dolazak najavili su mladi iz svih dijelova naše zemlje.

“Mi znamo da je sve to marketing i da taj Prime šteti našem zdravlju, ali se mi ne možemo oduprijeti tome. Napravili su toliki bum dolaskom u BiH samo mi svi pali na to. Skupo jeste i dosta je nezdravo, ali je ukusno i popularno što je nama dovoljno da trošimo novac na to piće. Ne možemo se nikako pomiriti sa tom zabranom uvoza i potražit ćemo pravdu na ulici. Ja i mojih deset drugara sigurno dolazimo na proteste i nećemo odustati dok se Prime-u ponovo ne dozvoli slobodan ulazak u BiH”, rekao je Jasmin Bubreg, srednjoškolac iz Živinica.