Mladi bilderi iz BiH danas su ostvarili jedna nevjerojatan uspjeh. Kako mediji prenose mladi bilderi iz naše zemlje uspjeli su dokazati roditeljima da Whey protein nije droga. Na ovaj način je današnja generacija bildera utabala put svim narednim generacijama koje se odluče baviti ovim sportom.

“U teretanu sam krenuo prije nekoliko godina sa rajom iz srednje škole i mogu vam reći da mi se već nakon prvog treninga svidjelo. Cijela ekipa se raspala, ali ja nisam odustajao i jedini sam ostao da treniram. Želio sam malo da se posvetim i prehrani pa sam u jednom trenutku kupio sebi i onu veliku kantu Whey proteina. Kada sam to donio kući bilo je kao da sam ubio nekoga. Svi ukućani su mislili da sam se počeo drogirati i da me treba poslati na odvikavanje. Nakon nekoliko mjeseci dokazivanja da je to samo dodatak prehrani i čisti protein od sirutke, sati videa koje sam im puštao na YouTube-u i nekoliko razgovora sa mojima prijateljima bilderima uspjeli su shvatiti da to ustvari nije droga”, rekao je Darko Šipka, mladi bilder iz Sarajeva.

Roditelji mladog bildera sa nama su odlučili podijeliti svoju stranu priče.

“Nismo bili sretni ni kada je krenuo u teretanu jer to jednostavno nije dobro. Međutim, on je ostao uporan i nastavio trenirati. Kada je kući donio te proteine bilo je kao da je neko umro u porodici. Rekli smo sami sebi da je gotovo i da se počeo drogirati. Međutim, nekoliko mjeseci nas je uvjeravao da to ništa nije strašno i da to svi uzimaju. Nismo mu vjerovali, ali nas je na kraju uspio uvjeriti. Dozvolili smo mu da nastavi piti te proteine, ali ako vidimo da se navukao odmah mora da prestane”, rekao je Zdravko Šipka, otac mladog bildera iz Sarajeva.