Mirsad Hadžikadić glatko je poražen na izborima za člana Predsjedništva BiH. Međutim, gospodin Hadžikadić smatra da nije sve regularno kada je brojanje glasova u pitanju. Zbog sve toga gospodin Hadžikadić je podnio zahtjev CIK-u za ponovno prebrojavanje glasova i vračanje sedam pokradenih glasova.

“ako ćemo realno govoriti ja sam doživio fijasko na ovim izborima. Nisam nešto prirastao srcu građana i to poštujem, ali ne volim kada mi kradu mukom zaslužene glasova. Ja sam od svojih ljudi dobio informaciju da imam sedam glasova više nego što mi je CIK upisao. Zbog toga sam poslao službenih zahtjev za ponovo brojanje glasova i vračanje mojih sedam glasova meni i tako isprave ovu nepravdu. Imao sam oko 5% na izborima, a prema našim proračunima kad mi se vrate pokradeni glasovi imat ću negdje oko 5,1% što je morate priznati daleko bolji i respektabilan rezultat”, rekao je Mirsad Hadžikadić, posrnuli kandidat za člana Predsjedništva BiH.

CIK je odmah odgovorio na zahtjeve gospodina Hadžikadić i odlučio mu izaći u susret.

“Mi nećemo ponovo brojati glasove jer to nema smisla,ali možemo od nas napisati gospodinu Hadžikadić sedam glasova i popraviti mu procente. Mislim da je to fer sa naše strane. Sigurni smo da gospodinu Hadžikadiću ne bi moglo pomoći ni još 777 glasova jer je ostvario jako loš rezultat. Mi ćemo mu pomoći da se osjećam malo bolje i žao nam je ako misli da je pokraden pa makar to bilo i za sedam glasova. Vjerujemo da će gospodin Hadžikadić ovaj poraz prihvatiti na dostojanstven način”, rekao je Selim Stranke, član Centralne izborne komisije.