Nakon izbora na kojima je nastupio kao kandidat za člana Predsjedništva BiH, Mirsad Hadžikadić rijetko se pojavljuje u javnosti. Međutim, prema njegovim riječima danas je morao reagovati. Kako mediji prenose Mirsad Hadžikadić šokiran je ponašanjem domaćih političara i to stoti put ovaj mjesec.

“Ovo što oni rade je stvarno na nivou dječjeg vrtića. Ja sam šokiran sve više iz dana u dan i ovo sa gospodinom Nikšićem je sada kap koja je prelila čašu. Morao sam se obratiti javnosti i reći da sam stoti put šokiran ponašanjem pojedinih domaćih političara i to samo ovaj mjesec. Povukao sam se pustio ih da rade šta žele, ali izgleda da neću moći više izdržati. Stvarno me šokiraju i ne znam kako to narod ne vidi. Ja sam dobio šaku glasova i niko me nije ozbiljno shvatio, ali vjerujem da se sada mnogi kaju zbog toga, ali kasno je”, rekao je Mirsad Hadžikadić.

Gospodin Hadžikadić poručio je da će se od sada češće pojavljivati u javnosti i ukazivati na sve probleme koje domaći političari prave u BiH.

“Ja neću više da šutim i ovo ne može ostati u meni jer ću puknuti. Šutio sam i trpio od izbora, ali više ne mogu. Sada me svaki dan možete očekivati u javnosti sa konkretnim kritikama na trenutnu vlast. Ali, da ne bude da ih samo kritikujem ja ću im dati i konkretne savjete kako da se poprave i budu bolji. Moramo se držati zajedno i nadam se da će uvažiti moje kritike”, dodao je Mirsad Hadžikadić.