Predizborna kampanja za Mirsada Hadžikadića počela je prilično žestoko. Reklame, televizijski spotovi, trčanje maratona i iskakanje iz paštete su samo neke od aktivnosti koje je gospodin Hadžikadić do sada uradio kako bi narodu BiH ušao pod kožu. Kako ne može baš da bude na svim dešavanjima u isto vrijeme gospodin Hadžikadić odlučio je razviti metodu takozvanom množenja.

“Ja hoću da budem apsolutni pobjednik ovih izbora. Građani su me malo zaboravili pa sam odlučio da krenem u agresivnu kampanju. Nisam išao toliko daleko da izlazim iz frižidera kao gospodin Vučič, ali želim da me ima svugdje. Kako ne mogu baš to sve postići i da idem po eventima i da trčim maratone u isto vrijeme odlučio sam se okrenuti znanosti. Pokušavam da razvijem metodu i nekako budem na dva mjesta u isto vrijeme. To bi mi dosta pomoglo u mojim političkim ambicijama za ove izbore”, rekao je Mirsad Hadžikadić, kandidat za člana Predsjedništva BiH.

Gospodin Hadžikadić odlučio je sa nama podijeliti svoja razmišljanja kada je ova teme u pitanju.

“Kloniranje ljudi još uvijek nije doseglo toliku popularnost i ne želim rizikovati d mi se šta desi. Moram naći neki drugi način. Najbolje bi bilo da naučnici uzmu jedna dio mene i nekako me uzgoje kao biljku. Tako bi nas bilo dvojica. Intelektualne sposobnosti ovog drugog nisu toliko bitne jer će on služiti samo za slikanje po eventima. Druga opcija je da naprave neku lutku koja će biti 100% realistična. Ima načina ko je voljan da ih isproba. Nadam se da će me nekako duplicirati do kraja ove kampanje”, dodao je Hadžikadić