Predizborna kampanja za predstojeće izbore otkrila je neke skrivene talente pojedinih kandidata. Mirsad Hadžikadić pokazao je zavidno ne poznavanje političke situacije u BiH, kao i određenu dozu takozvane slučajne duhovitosti. Sve su to primijetili članovi originalne postave Top liste nadrealista koji su se odlučili ponovo ujediniti i to upravo sa gospodinom Hadžikadićem na čelu.

“Mi smo se razišli i godinama nije bilo nikog ko bi nas spojio i ujedinio ponovo. Nama treba vođe koji će biti pokretač svega. Sve smo to vidjeli u Miradu Hadžikadiću i ukoliko on pristane možemo početi sa snimanjem novih epizoda. Gospodin Hadžikadić je po govoru tijela sličan meni, ali ima skroz neku drugu vrstu humora koja je ispirsana Mr. Bean-om koliko sam mogao primijetiti. Mislim da Top lista nadrealista može vratiti svoju staru slavu sa gospodinom Hadžikadićem na čelu. Nadamo se njegovom pozitivnom odgovoru”, rekao je Branko Đurić Đuro , član originalne postave Top liste nadrealista.

Ovo je već druga poslovna ponuda koju je gospodin Hadžikadić dobio u toku ove predizborne kampanje i kako sam kaže neće biti lako odlučiti.

“Prvo me gospodin Izetbegović pozvao da mu budem savjetnik ili nešto tako, a sada i ovo. Moram priznati da sam bio veliki fan Top liste nadrealista i da sam od njih pokupio neke fore i fazone. Imam ove dvije ponude otvorene i ne znam šta bih izabrao prije. Naravno još sam i u utrci za člana Predsjedništva BiH, ali budimo malo realni. Teška je odluka ispred mene, ali mislim da bi se u nadrealistima mnogo bolje snašao nego kao savjetnik gospodina Izetbegovića”, rekao je Mirsad Hadžikadić poznatiji pod nadimkom 5%.