Mirsad Hadžikadić jedan od kandidata za člana Predsjedništva BiH ovu predizbornu kampanju oborio je i jedan svjetski rekord. Gospodin Hadžikadić oborio je rekord za najviše tv gostovanja za vrijeme jedne predizborne kampanje. Na ovaj način naša zemlja se još jednom upisala u Guinnessovu knjigu rekorda i mapirala na karti svijeta kao destinacije koja ima najviše političara koji su obarali rekorde.

“Ja sam ovu kampanju odlučio krenuti jako i žestoko. Želio sam da građanima izlazim na tv-u kad god ga upale. Mi smo krenuli i sasvim slučajno oborili ovaj rekord. Drago mi je da smo uspjeli. Kampanja je prošla kako je prošla i mogu vam reći da nismo bas zadovoljni niti optimistični kada su glasovi u pitanju, ali ipak smo uspjeli uraditi nešto pozitivno za BiH i malo je promovirati u svijetu. Bilo je teško postići sva ta gostovanja na tv-u, ali uspjeli smo”, rekao je Mirsad Hadžikadić, kandidat za člana Predsjedništva BiH.

Gospodin Hadžikadić je nakon ovog uspjeha govorio i o planovima za budućnost.

“Pa svakako planiram kandidovanje na izborima bar još sedam ili osam puta. Hoću da me narod dobro upozna i razvije neki blizak odnos. Što se rekorda tiče neću se na to puno obazirati, ali ako se opet neki slučajno desi neću se buniti. Izborna kampanja je bila dobra dok je trajala i sada me opet neće biti u medijima naredne četiri godine. Zahvaljujem se svima koji su pratili sate i sate mojih gostovanje na tv-u”, dodao je Hadžikadić.