Veliki broj članova Platforme za progres, danas je istupio iz ovog pokreta zbog kako navode, narcisoidnog ponašanja Mirsada Hadžikadića. Očigledno je da i ova stranka dobija sindrom DF-a, što osnivač stranke u posljednje vrijeme i ne krije.

“Određeni broj mladih ljudi je napustio stranku i upućen sam u taj detalj. Pravo da vam kažem nije mi krivo, jer sam u konačnici ovu stranku formirao zbog sebe. Ko želi da zastupa neke svoje politike i ideale, ima priliku da prikupi dovoljan broj potpisa i sebi kreira stranku. Ja sam svoju napravio i u njoj će biti onako kako ja kažem. Kome ne sviđa, zna gdje su mu vrata i neka svoju političku karijeru i sreću gradi negdje gdje mu odgovara”, ističe Mirsad Hadžikadić.

Hadžikadić dodaje da svoj politički put želi graditi na način na koji to radi Željko Komšić, sa kojim je čak pokušao napraviti i uniju stranaka.

Ja sam prije nekih godinu dana poslao upit DF-u da napravimo ujedinjenje naše dvije stranke, kako se ne bi rasipalo glasačko tijelo. Nisu na to pristali, a razlog zašto sam baš njih izabrao je upravo zbog samog lika i djela Komšića. On je najsposobniji političar po meni na ovim prostorima i želim da budem kao on. Čak sam spreman i da postanem Željko Komšić ukoliko se ovaj ikada umori ili ode na godišnji odmor. Rado ću na to pristati”, dodao je Hadžikadić.

Da bi dokazao svoju ozbiljnost u ovoj namjeri, Hadžikadić je već krenuo sa aktivnim redizajnom stranke, a novi logo će glasiti “Budi Komšić promjene”.