Bisera Turković, najispruženija ruka u Bošnjaka za traženje vakcina, postavila je standard koji je jako teško pratiti. S obzirom na to da ima toliko posla da ne može osvojiti, Ministarstvo vanjskih poslova je otvorilo konkurs za nova radna mjesta.

“Ja se jadna satra hodajući po bijelom svijetu da prikupim koju vakcinu, i kao što vidite ima efekta. Međutim, ne mogu jedan dan da budem u Kini, a drugi u Saudijskoj Arabiji. Nemam ja više godina za ovakve avanture. Činjenica je da sam predugo u ovom poslu, ali nemam više kuveta i ne mogu se teleportovati. Zato smo odlučili da otvorimo nova radna mjesta za mlade i sposobne ljude”, kaže Bisera Turković.

Potrebno je samo dostaviti svoj CV Ministarstvu vanjskih poslova, a pravo na prijavu imaju svi koji imaju iskustva u bilo kojem obliku prosjačenja, prevare ili krađe.

“Nama je potreban mladi kadar, jer su agilni i odlično reaguju u nepredviđenim okolnostima. Znaju da improvizuju i poznaju strane jezike. Pored toga naši troškovi su ogromni, vozne parkove koje naručujemo, troškovi večera, putovanja i reprezentacija su enormni, i zbog toga nemamo para za vakcine. Zato nam treba naša mladost koja će se razletjeti po svijetu i čvakati na svakom ćošku vakcine koje su naravno besplatne”, dodaje Turković.

Pored jako dobre plate koju će prosjaci primati, po ugovoru svaki od njih ima pravo na krađu 10% od ukupne količine robe koju iskamče po svijetu.