Velike gužve u saobraćaju posebno u jutarnjim satima zadaju ozbiljne glavobolje građanima glavnog grada naše zemlje. Mnogi zbog velikih gužvi kasne na posao što je dodatni problem. Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo poručilo je građanima da na posao krenu u tri ujutru i tako izbjegnu gužve.

“Mnogi građani nam se žale da su gužve ogromne i od nas očekuju da ćemo za dan riješiti problem. Mi nemamo čarobni štapić i stvarno ne možemo pomoći građanima trenutno po pitanju gužvi. Ali evo mogu im dati jedan savjet onako besplatno. Neka fino krenu ranije ujutru na posao i prije gužvi stignu tamo. Prema našim proračunima to je negdje oko tri ujutru. Fino krenete u tri ujutru i stižete na posao bez ikakvih problema, kašnjenje ili nerviranja oko gužve”, rekao je Adnan Šteta, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo.

Građani su odlučili poslušati savjet gospodina Štete i zbog toga su nastale ogromne gužve u toku noći na cestama širom Sarajeva.

“Vidim da su me građani poslušali i da sada svi idu na posao u tri ujutru. Dobro je znati da vas neko sluša, ali sada imamo drugi problem. Stvaraju se ogromne gužve u tri ujutru. Sada su se gužve samo preselile nekoliko sati ranije. Istina da smo riješili problem gužvi ujutru, ali opet mislim da nismo uradili posao kako treba. Stvarno ne znamo šta da radimo sa ovim saobraćajem, ali dobro. Vjerujem da ćemo naći neko rješenje i građanima olakšati život”, dodao je Šteta.