Ministar zdravstva Kantona Sarajevo, vrli pajdaš Željka Komšića i čovjek osebujnog nadimka Šanko (po kafanskom šanku), odlučio je da iz budžeta za unaprjeđenje zdravlja građana KS naruči sebi novo službeno vozilo.

Naime, kako je koronavirus zavladao, te je proglašena pandemija i vanredno stanje (tamo gdje je to moglo da se proglasi), ministar se dosjetio da ima manjak respiratora, mašina koje pomažu pri disanju, a koje se koristi u tretiranju oboljelih od koronavirusa.

Naš ministar je odlučio da bi mu uz novo vozilo, s obzirom na činjenicu da obavlja mnogo sastanaka i medijskih nastupa, dobro došlo da ima i jedan personalni respirator, jer je moguće da usput pokupi ovaj virus.

“Ako je ikome i u kojoj situaciji bilo potrebno novo vozilo, to je meni sada. Znate li koliko se ja krećem? Pa spržim po cijeli rezervoar goriva za sedam dana. Stoga smatram da je odluka o kupovini vozila bila odlična. Eh sad, pošto je krenulo ovo s koronavirusom, ja sam razmišljao šta meni još treba za to vozilo. Shvatio sam da je to respirator. Ako se desi da dobijem koronavirus, ne mogu ja prestati biti ministar. Važno je da imamo ministarsku stolicu u novoj vladi, kao stranka koja vjerovatno nikad neće ponovo dobiti glasove koje je dobila do sada. Zato ću ja držati taj respirator u vozilu i ako mi zatreba, samo se prikačim i nastavim obnašati funkciju ministra. Sav ostali tretman mogu sam sebi propisati, jer sam ljekar”, kaže ministar Mesihović.

Osim respiratora, od dodatne opreme naručio je alu felge, grijače u sjedištima, a kako saznajemo, pokušao je da dobije i mini bar, ali je proizvođač rekao da je to zabranjeno stavljati u obična auta.