Aleksandar Vučić predsjednik Srbije i politički uzor Milorada Dodika danas je izjavio da nema ništa protiv da svi političari u BiH surađuju sa novim visokim predstavnikom Christianom Schmidtom. Kako saznajemo od izvora bliskih Miloradu Dodiku njemu je pozlilo kada je čuo ovu izjavu. Milorad Dodik se svim silama bori da proglasi gospodina Schmidta nelegitimnim i otjera iz BiH. Gospodin Dodik primljen je na UKC u Banja Luci, a njegovo stanje je za sada stabilno.

“Gospodin Dodik je primljen u teškom stanju i mi smo uradili sve da ga vratimo u život. Toliko se potresao da nije mogao ni da priča kako treba. Mi smo naravno sve druge pacijente ostavili i sve što je potrebno pružili gospodinu Dodiku. Sa zdravstvene strane on je sad dobro, ali bojimo se da ne padne u neku depresiju. Ovo ipak nije mala stvar. Odlučili smo da gospodin Dodik ostane kod nas još neko vrijeme na promatranju”, rekla je doktorica Dušanka Stetoskop, šefica sektora za prijem poznatih osoba na UKC-u u Banja Luci.

Nakon što je malo došao sebi dopisom medijima i javnosti obratio se i sam Milorad Dodik.

“Ja sam dobro, nećete me se tako lako riješiti. Naravno da mi nije bilo dobro kada sam čuo šta je gospodin Vučić rekao, ali šta je tu je. On je prije svega stariji i iskusniji, ali i moj politički uzor i lider tako da ga moram slušati. Čim se malo oporavim počet ću da radim na normalizaciji odnosa sa gospodinom Schmidtom”, napisao je Milorad Dodik.