Završena je još jedna vojna vježba koju je NATO sproveo na Manjači. Kako su ove vježbe trn u oku predsjednika Republike Srpske, Milorada Dodika tako on ni ovaj put nije mogao ostati suzdržan. Gospodin Dodik je zbog stalnih vježbi NATO-a tražio da se Manjača izdvoji iz BiH.

“Ovo je stvarno jedna velika sramota za cijelu BiH. Oni nas Srbe mrze i to je činjenica. Bombardovali su nas, a sada nam još i vježbaju ovdje pred nosom. Mislim da nema smisla i da nije uredu. Imaju cijeli svijet da nađu lokaciju na kojoj mogu vježbati, a oni su odabrali baš BiH. To je jedan od razloga zbog kojih više nećemo da budemo u sastavu BiH. Ja sam danas odmah nakon ove vježbe tražio da se Manjača izdvoji iz BiH. Mislim da možemo bez nje jer nam ionako ne služi ničemu osim što NATO vježba na njoj”, rekao je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

Gospodin Dodik poručio je da se nada kako će se ova njegova inicijativa usvojiti kako ne bi morao preduzeti neke opasnije korake.

“Nadam se da će Manjača što prije napustiti BiH. Ukoliko se nadležni ogluše na ovaj moj prijedlog ja ću odmah krenuti sa svojom standardnom pričom o secesiji, ratu i referendumu. Mislim da mi je to do sada uvijek upalilo pa ne znam što bi sada bilo drugačije. Ipak se nadam da do toga neće doći”, dodao je gospodin Dodik.