Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik najavio je svoju kandidaturu i na narednim izborima. Gospodin Dodik uvjeren je u svoju apsolutnu pobjedu i podršku koju ima od građana tražio je da mu se dodijeli doživotni mandat kako bi se uštedio novac koji bi inače otišao na organizaciju izbora.

“Ovi izbori su samo formalnost i ja vjerujem da ću imati skoro 100% glasova. Samo bez veze trošimo novac na organizaciju izbora, a taj novac bi mogli preusmjeriti u neke druge svrhe. Ja sam našao rješenje da se uštede ogromne količine novca i već sam sa ovim svojima u NSRS-a dogovorio da proguraju to da mi se dodijeli doživotni mandat. Nije meni do vlasti nego jednostavno do štednje i olakšanje života građana. Nadam se da će mi se doživotni mandat što prije obezbijediti jer bez mene RS ne bi bila to što jeste danas”, rekao je Milorad Dodik, predsjednik RS-a.

Građani RS-a podržavaju davanje doživotnog mandata gospodinu Miloradu Dodiku jer kako kažu on će osvojiti mandat na ovaj ili onaj način.

“Gospodin Dodik je takav lik da i kada očito gubi izbore on nekako napravi da na kraju bude pobjednik. Sada da li on krade glasove ili radi nešto drugo u to stvarno ne bi da ulazim. Mislim da je ova inicijativa da mu se dodijeli doživotni mandat jako pametna. Uštedit ćemo i vrijeme i novac tim potezom i osigurati sredstava za neke druge namjene. On će svakako biti predsjednik tako da nam je svejedno hoće li dobiti doživotni mandat ili ne”, rekao je Srboljub Šljokica, penzioner iz Trebinja.